Modél grafik

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi

Dina tiori probabiliti sarta statistik, model grapik (GM) ngagambarkeun kabebasan antara variabel random make grafik numana unggal variabel random ngarupakeun hiji titik.

Dina kasus sederhana, stuktur jaringan model nyaeta ''directed acyclic graph'' (DAG). Mangka GM ngagambarkeun faktorisasi gabungan probabiliti sakabeh variabel random. Leuwih pastina, lamun kajadian

X1, ..., Xn,

mangka gabungan probabiliti

P(X1, ..., Xn),

sarua jeung hasil kondisional probabiliti

P(Xi | parents of Xi) for i = 1,...,n.

Dina basa sejen, faktor sebaran gabungan kana hasil kali sebaran kondisional. Struktur grafik nunjukeun kabebasan langsung antara variabel. Unggal dua titik nu pakait henteu nurun/naek ngarupakeun kondisional bebas nu merekeun nilai keur indungna.


Nulis.jpg