Modél statistik

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi

Model statistik dipake dina statistik terapan. Tilu notasi dasar cukup keur ngajelaskeun sakabeh model statistik.

  1. Urang milih satuan statistik keur kaperluan observasi langsung. Sababaraha observasi dina satuan waktu nu sarua disebutna panalungtikan longitudinal. Observasi tina sababaraha sipat statistik ngarupan cara ilahar keur nalungtik hubungan antara sipat hiji satuan.
  2. Urang mokuskeun kana populasi statistik satuan (atawa susunan) nu sarua tinimbang unggal satuan statistik. Survey sampling salah sahiji conto tina tipe ieu pamakean.
  3. Urang museurkeun kana statistical assembly numana fungsi bagean susunan tina satuan statistik. Psikologi salah sahiji conto nu nalungtik rada tina susunan satuan. Model nu ilahar dipake dina tipe ieu panalungtikan nyaeta model respon-rangsangan.