Modulasi amplitudo

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi

Modulasi amplitudo nyaéta modulasi dimana sinyal (gelombang) pamawana dinyatakeun ku:

x_c(t) = A(t)cos \omega_c t.

Amplitudo gelombang pamawa A(t) sacara liniér patali jeung informasi m(t). Modulasi amplitudo kalan-kalan disebut modulasi liniér. Gumantung kana sifat hubungan spéktral antara m(t) jeung A(t), modulasi amplitudo digolongkeun kana: modulasi pita sisi ganda atawa modulasi double-sideband (DSB), modulasi amplitudo biasa atawa ordinary amplitude modulation (AM), modulasi pita sisi tunggal atawa single-sideband (SSB), jeung modulasi pita sisi vestigial atawa vestigial-sideband modulation VSB).

Tempo ogé[édit | sunting sumber]

Rujukan[édit | sunting sumber]

  1. Hsu, Hwei P., Schaum's Outline of Theory and Problems of Analog and Digital Communications, McGraw Hill, 1993