Nelson Mandela

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
His Excellency Nelson Mandela OM AC CC OJ OSJ QC GCH BR RSO NPK
Nelson Mandela di Johannesburg, Afrika Kidul, Méi 2008
Mandela taun 2008
Présidén Afrika Kidul
Masa jabatan
10 Méi 1994 – 14 Juni 1999
Députi Thabo Mbeki
F. W. de Klerk
Saméméhna F. W. de Klerk
Sangguesna Thabo Mbeki
Katerangan lian
Gumelar Rolihlahla Mandela
18 Juli 1918
Mvezo, Afrika Kidul
Pupus 5 Désémber 2013 (yuswa 95)
Johannesburg, Afrika Kidul
Kabangsaan Afrika Kidul
Partéy pulitik Kongrés Nasional Afrika
Pameget/istri Evelyn Ntoko Mase (1944–1957)
Winnie Madikizela (1958–1996)
Graça Machel (1998–pupus)
Murangkalih Madiba Thembekile
Makgatho Lewanika
Makaziwe
Maki
Zenani
Zindziswa
Padumukan Houghton Estate, Johannesburg, Gauteng, Afrika Kidul
Alma mater University of Fort Hare
University of London External System
University of South Africa
University of the Witwatersrand
Ageman Kristen (Methodisme)
Tanda tangan Tanda tangan Nelson Mandela
Ramatloka www.nelsonmandela.org

Nelson Rolihlahla Mandela (gumelar di Mvezo, Afrika Kidul, 18 Juli 1918 – pupus di Johannesburg, Afrika Kidul, 5 Désémber 2013 dina yuswa 95 taun) nyaéta saurang aktivis anti-apartheid jeung pulitikus Afrika Kidul nu ngajabat salaku Présidén Afrika Kidul saprak 1994 nepi ka 1999. Anjeuna téh urang Afrika Kidul kulit hideung kahiji anu pernah mangku jabatan présidén di nagara éta. Mandela ogé pernah mangku jabatan Sékretaris Jéndral Gerakan Non-Blok taun 1998 nepi ka 1999.


Replace this image male.svg