Nokia

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Nokia Corporation
Tipe Public company
Ngadeg Tampere, Finland, Russian Empire (1865)
incorporated in Nokia (1871)
Nu ngadegkeun Fredrik Idestam
Leo Mechelin
Kantor puseur Espoo, Finland
Area nu diladénan Worldwide
Inohong konci Jorma Ollila (Chairman)
Stephen Elop (President & CEO)
Timo Ihamuotila (CFO)
Kai Öistämö (CDO)
Henry Tirri (CTO)
Industri Telecommunications
Internet
Computer software
Produk Mobile phones
Smartphones
Mobile computers
Networks
(See products listing)
Jasa Maps and navigation, music, messaging and media
Software solutions
(See services listing)
Panghasilan €42.45 billion (2010)[1]
Panghasilan usaha €2.070 billion (2010)[1]
Panghasilan beresih €1.850 billion (2010)[1]
Karyawan 132,430 (end 2010)[1]
Divisi Mobile Solutions
Mobile Phones
Markets
Cabang Nokia Siemens Networks
Navteq
Symbian
Vertu
Qt Development Frameworks
Ramatloka Nokia.com

Nokia nyaéta salah sahiji parusahaan telekomunikasi panggedena sa dunya, Nokia dibeberkeuna di Kota Espoo, Finlandia.Nokia ngajieun telepun

Sajarah[édit | sunting sumber]

Nokia didirikeun taun 1940 pas basa perang Dunya kadua, mimitinamah Nokia téh lain parusahaan telekomunikasi siga ayeuna, mimitinamah ngajieun Sapatu Boot, terus ngajieun Televisi.

Dina taun 1980 Nokia ngajurus kana Divisi éléktronik, taun 1990 Nokia ngenalkeun NMT (Nordic Mobile Télépony) atawa Telepun Selular Nordik. Hasilna taun 1994 Nokia ngadamel Telepun selular kahijina.

Ayeuna 2100 Seri ponsel Nokia, ngadulang suksés, aya leuwih ti 500.000 karyawan.

Meureun ayeunamah nyaho yén telepun anu babari dicoo na teh Nokia. Da memang éta moto Nokia.

"Ti babaréto, Nagara Finlandia ngagantungkeun Hasil Hutanna, Ayeuna, Kuring bisa nambahkeun Kana Nokia" saur Sthepen Elop

Nokia Ayeuna[édit | sunting sumber]

Ayeuna Nokia jadi sukses mimpin Pasar Telepun di Indonésia salah sahiji produk telepun anu popular nyaéta Nokia C3 anu laris dina 6 sasih ku panjualan 1 yuta unit. Nokia Ngagaduhan sababaraha Partner kasuksesan nana :

  • Java (S40) Dikhususkeun kanggo telepun anu mirah tapi seeur fiturna, terutami kanggo negara berkembang
  • Symbian : Salah sahiji panyabab kasuksesan Nokia ku Symbian OS anu hampang mirah namun sae dina urusan loba tugas
  • Windows Phone : Nokia ngarencanakeun produk Windows Phone kanggo kalangan Luhur


Prefensi[édit | sunting sumber]

  1. a b c d "Annual Results 2010" (PDF). Nokia Corporation. 27 Januari 2011. Diakses pada 27 Januari 2011.