Orbit Bumi Handap

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi

Orbit Bumi Handap (basa Inggris: low Earth orbit, LEO) nyaéta hiji orbit sakurilingeun bumi antara atmosfer jeung sabuk radiasi Van Allen, kalayan hiji sudut kamiringan (inklinasi) nu handap. Watesan ieu henteu ditetepkeun sacara pasti tapi biasana kira-kira antara 200 nepi ka 1200 km (124-726 mil) di luhureun muka bumi. Orbit ieu biasana aya di handapeun intermediate circular orbit (ICO) sarta jauh di handapeun orbit géosetasionér. Orbit nu leuwih handap ti LEO henteu stabil sarta baris turun sacara gancang alatan g|s|kan atmosfir.

Objek nu kapanggih di LEO nyaé|ta gas atmosfir dina termosfir (kira-kira 80-500 km di luhur) atawa eksosfir (kira-kira 500 km ka luhur), gumantung kana luhurna orbit.

Tempo ogé[édit | sunting sumber]