Probabilitas

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi

Kecap probabilitas asalna tina basa Latin probare (ngabuktikeun, atawa nyoba). Sacara teu resmi, probable ngarupakeun salah sahiji kecap anu digunakeun keur kajadian jeung kanyaho anu teu pasti, kecap sejenna atawa anu rada bisa ngagantina nyaeta ku likely, risky, hazardous, uncertain, and doubtful, gumantung kana konteksna. Chance, odds, jeung bet ngarupakeun kecap sejen anu ngagambarkeun kaayaan anu sarua. Heunteu saperti dina theory of mechanics nu nangtukeun harti pasti tina saperti dina watesan gawe jeung gaya, dina tiori probabiliti nyobaan keur ngitung dina notasi probable.


Nulis.jpg