Produk doméstik bruto

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi

Di widang ékonomi, produk doméstik bruto (PDB) nyaéta ajén pasar sakabéh banda jeung jasa nu diproduksi ku hiji nagara dina hiji période. PDB mangrupa salasahiji cara keur ngétangan pamasukan nasional. PDB lain jeung produk nasional bruto ku lantaran mimilukeun pamasukan faktor produksi ti luar nagri nu gawé di nagara éta. Jadina PDB ngan ngétang jumlah produksi ti hiji nagara tanpa merhatoskeun produksi éta dilakukeun kalawan maké faktor produksi jero nagri atawa heunteu. Sabalikna, PNB merhatoskeun asal faktor produksi nu dipaké.


ThreeCoins.svg