Protokol Internet

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi

Protokol Internet (Inggris Internet Protocol sarta disingket IP) nyaéta protokol lapisan jaringan (network layer dina OSI Reference Modél) atawa protokol lapisan internetwork (internetwork layer dina DARPA Reference Modél) anu dipaké ku protokol TCP/IP pikeun ngalakonan pengalamatan sarta routing paket data antar host-host dina jaringan komputer nu dumasar kana TCP/IP. Vérsi IP anu réa dipaké nyaéta IP vérsi 4 (IPV4) anu didefinisikeun dina RFC 791 sarta dipublikasikeun dina taun 1981, tapi baris digantikeun ku IP vérsi 6 dina sawatara waktu anu baris datang.

Tempo ogé[édit | sunting sumber]