Réspon impuls

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Réspon impuls tina hiji sistem audio saderhana. Mintonkeun impuls asli, kalayan frékuénsi luhur nu digedékeun, tuluy kalayan frékuénsi handap nu digedékeun.

Réspon impuls tina hiji sistem nyaéta kaluaran sistem kasebut mangsa diasupan impuls, nyaéta sinyal asupan nu kacida singketna. Sacara matematis, hiji impuls bisa digambarkeun salaku hiji fungsi délta diract pikeun sistem waktu kontinyu, atawa sabagé fungsi délta kronecker pikeun sistem waktu diskrit.

Réspon impuls, h(t), tina hiji sistem LTI nyaéta respon sistem kasebut mangsa diasupan sinyal \delta (t), atawa:

h(t) = \mathcal {T} [\delta (t)]

Fungsi h(t) téh sambarang, sarta ajénna teu kudu enol pikeun t<0.

Upama h(t) = 0 pikeun t<0 mangka sistem kasebut disebut kausal.

Tempo ogé[édit | sunting sumber]

Rujukan[édit | sunting sumber]

  1. Hsu, Hwei P., Schaum's Outline of Theory and Problems of Analog and Digital Communications, McGraw Hill, 1993