Siki

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Siki dina cabé hejo

Siki (basa Latén:semen) nyaéta bakal siki (ovulum) tina tutuwuhan kembangan nu geus asak. Siki bisa kalindungan ku organ lian (buah, dina Angiospermae atawa Magnoliophyta) atawa henteu (dina Gymnospermae). Tina evolusi, siki mangrupakeun embrio atawa tutuwuhan leutik nu geus kamodifikasi sahingga bisa tahan leuwih lila dina kondisi nu kurang cocog pikeun tumuwuh. (Tempo pergiliran katurunan).

Tempo oge[édit | sunting sumber]


Nulis.jpg