Standar kasalahan (statistis)

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi

Dina statistik, ukuran standar kasalahan, nilai atawa kuantitas ngarupakeun simpangan baku tina proses nu di-generate.

Sandar kasalahan nyaratkeun ukuran kateupastian sederhana dina nilai sarta remen dipake sabab:

  • Lamun standar kasalahan kuantitas sababaraha identitas dipikanyaho mangka standar kasalahan tina sababaraha fungsi kuantitas bisa diitung sacara gampang di loba kasus;
  • Dimana sebaran probabiliti nilai nu dipikanyaho, bisa dipake keur ngitung interval kapercayaan sacara pasti; sarta
  • Dimana sebaran probabiliti teu dipikanyaho, kaitan saperti Chebyshev atawa Vysochanskiï-Petunin inequality bisa dipake keur ngitung interval kapercayaan konservatif.

Standar kasalahan sampel tina populasi ngarupakeun simpangan baku tina sebaran sampling sarta di-estimasi ku rumus:

\frac{\sigma}{\sqrt{N}}

numana \sigma ngarupakeun simpangan baku sebaran populasi sarta N nyaeta ukuran (jumlah barang) dina sampel.

Hal nu penting dina rumus ieu nyaeta kudu ngalikeun opat kali ukuran sampel (4X) ngarah ukuran kasalahanna jadi (1/2). Waktu rarangkay elmu statistik numana biaya ngarupakeun faktor, ieu ngarupakeun faktor nu kudu dipikaharti ngeunaan pentingna biaya.

Tempo oge[édit | sunting sumber]

sampling distribution, simpangan baku