Subjék panalungtikan

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi

Dina biostatistik atawa statistik prikologis, organisme naon baé (sato atawa tutuwuhan) nu rék ditengetan atawa nu geus ditengetan téh kuurang disebutna subjék panalungtikan (Ing. research subject). Dina panalungtikan survéy jeung jajal pamanggih, subjékna mindeng disebut salaku réspondén.

Dina panalungtikan nu maké subjék manusa, hiji jejer nu kalintang penting nyaéta ayana informed consent and human subject protection. Aya loba tungtunan, nu sadayana pikeun mastikeun yén subjék kalawan jéntré geus dipasihan terang kumaha jadina éta panalungtikan, partisipasina, akibat-akibat nu bisa kajadian, yén aranjeunna tiasa kaluar iraha baé tanpa konsékuénsi naon-naon, ka saha mun rek nanya, jsb. Sadaya panalungtikan nu ngajeujeutkeun subjék manusa kudu ngawengku sababaraha aspék panyalindungan subjék manusa.

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]


Nulis.jpg