Tarawéh

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
salat tarawéh
tarawéh barjamaah

Tarawéh (Arab)salat sunat sabada salat Isa dina bulan puasa,[1] nyaéta ritual ibadah salat sunat umat agama Islam dina peuting-peuting bulan Romadon. Lobana aya anu 8 rakaat, aya anu 20 rakaat, gumantung kana madhab masing-masing. Tarawéh bisa dilaksanakeun sacara munfarid, ogé sacara barjamaah anu dipingpin ku imam. Tarawéh dina basa Arab nyaéta wangun jama tina تَرْوِيْحَةٌ anu hartina waktu sakeudeung pikeun istirahat.[2]

catetan[édit | sunting sumber]

  1. Satjadibrata,R.Kamus Basa Sunda.Kiblat Utama. Bandung 2oo8.
  2. Tarawih dina Wikipedia basa Indonesia