The Cure

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Robert Smith, Vokalis The Cure

The Cure nya éta grup musik anu dibentuk di Sussex, Inggris taun 1976 ku Robert Smith (vokal/ gitar), Michael Dempsey (bass), dan Laurence 'Lol' Tolhurst (drum)[1]. Grup musik anu ngaran awalna Easy Cure ieu téh ngaluarkeun album pertamana taun 1979 kalayan judul THREE IMAGINARY BOYS anu meunang pujian ti para kritikus Inggris[1].

The Cure ngahijikeun aliran musik Punk Rock, Gothic, jeung New Wave[1]. Dina album kaduana SEVENTEEN SECONDS, The Cuure mulai ngasupkeun keyboard kana musik-musikna[1]. Posisi keyboardis dieusi ku Mathieu Hartley[1]. Ieu hal nyababkeun The Cure leuwihdipuji ku kalangan pérs Inggris[1]. Rumpaka-rumpaka laguna loba anu eusina peunggas harepan ditambah gaya vokal jeung dandananna anu has nyieun kesan sorangan nalika The Cure manggung[1]. The Cure geus sababaraha kali gonta-ganti personil. Personil nu ayeuna nya éta Robert Smith, Porl Thompson, Simon Gallup, dan Jason Cooper.

Diskografi[édit | sunting sumber]

Album Three Imaginary Boys dirilis taun 1979[2], diteruskeun ku album Boys Don't Cry 1979 terus dirilis deui taun 1980, Jumping Someone's Else Train ditaun 1979[2]. Di Taun 1980 dirilis album A Forest, jeung Seventeen Seconds[2]. Taun 1981, The Cure ngarilis album Primary, Faith, Happily Ever After, jeung Cahrlotte's Sometimes[2]. Taun1982 dirilis album Pornography, The Hanging Garden, jeung Let's go To Bed[2]. DIna taun 1983, The Cure ngarilis album The Walk, The Lovecats, jeung The Whispers[2].

Référénsi[édit | sunting sumber]

  1. a b c d e f g [The Cure-Kapanlagi.com] (diaksés tanggal 25 Oktober 2011)
  2. a b c d e f (en)[The Cure's Discography] (diaksés tanggal 25 Oktober 2011)
Nulis.jpg