Tom and Jerry

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Tom dhe Jerry

Tom dhe Jerry nya éta tokoh animasi ciptaan William Hanna jeung Joseph Barbera (Hanna-Barbera) nu diproduksi dina taun 1940-an ku MGM Cartoon Studio di Hollywood nepi ka taun 1957.[1] Produserna nya éta Frederick C. “Fred” Quimby.[2]
Nalika nyieun Tom and Jerry, Hanna jeung Barbera masih kénéh digawé di hiji majalah salaku kartunis.[2] Taun 1939, William Hanna jeung Joseph Barbera disadiakeun hiji proyék ngeunaan ucing jeung beurit nepi ka ngahasilkeun Puss Gets The Boot nu jadi nominasi dina Academy Award.[2] Salaku produser, Quimby meunangkeun Academy Award pikeun film péndék animasina Tom and Jerry.[2] Ngaran Tom and Jerry jadi kasohor alatan museur dina krédit kartun.[2]
MGM (Metro Goldwyn Meyer) nya éta rumah produksi munggaran nu nyieun ieu pilem.[2] Taun 1957 divisi MGM tutup, balukarna nasib Tom and Jerry ogé milu teu puguh tungtungna.[2] Vakeum salila 3 taun tapi dina taun 1960 Tom and Jerry diproduksi deui.[1] Sutradara nu saméméhna nya éta Hanna Barbera diganti ku Gene Deitch, pingpinan Rembrandts Films di Eropa Timur.[1] Sanggeus taun 1963 produksi Tom and Jerry dipigawé deui di Hollywood ku Sib Tower 12 Productions pingpinan Chuck Jones nepi ka taun 1967.[1] Sanggeus sawatara waktu teu dipintonkeun dina tipi, ieu acara kartun dipintonkeun deui dina taun 1975-1977 jeung 1990-1993.[1]
Salaku dua tokoh utama, Tom jeung Jerry miboga kaunikan-kaunikan sorangan.[1]Tom, ucing nu bodo sanajan awakna gedé tur tanagana rosa tuluy-tumuluy narékahan sagala cara sangkan bisa ngerekeb Jerry, tapi mindeng gagal alatan kaparigelan Jerry.[1] Salian ti éta Jerry ogé mindeng ditulungan ku Spike, anjing penjaga.[1]

Kartun nu dilélér Academy Awards katégori Film Animasi Pendek Terbaik :[édit | sunting sumber]

Kartun nominasi penghargaan Academy Awards kategori Film Animasi Pendek Terbaik :[édit | sunting sumber]


Referensi[édit | sunting sumber]

  1. a b c d e f g h Tom & Jerry (Diakses tanggal 23 Nopember 2011) (id)
  2. a b c d e f g Tom and Jerry (Diakses tanggal 23 Nopember 2011) (id)
  3. a b c d e f g h i j k l m Tom Jerry (Diakses tanggal 23 Nopember 2011) (id)


Nulis.jpg