Uesugi Kenshin

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Lukisan Uesugi Kenshin karya Kuniyoshi

Uesugi Kenshin (上杉 謙信) atawa Uesugi Terutora ngaran aslina nya éta Nagao Torachiyo (gumelar ping 18 Februari 1530 di Takada, Propinsi Echigo, Jepang-maot 19 April 1578), nya éta salah saurang tokoh Militer du paling kuat dina abad ka-16 di Jepang.[1]

Nagao Torachiyo nya éta anak ka-4 ti kaluarga kapala Propinsi Echigo, Nagao Tamekage.[2] Nalika bapana maot, daerah Echigo mulai riweuh.[2] Torachiyo ahirna bisa nartibkeun deui kaayaan di éta propinsi, ogé bisa nguasaan propinsi nu séjénna, nu ahirna ngajadikeun Torachiyo atawa Uesugi Kenshin jadi salah saurang pajoang anu kuat di daerah Kanto.[2]

Biograpi[édit | sunting sumber]

Uesugi Kenshin gumelari di istana Kasugayama di Takada, Propinsi Echigo, Jepang dina sasih Februari 1530.[2] uesugi nya éta anak ti Nagao Tamekage, salah saurang panglima perang nu kuat.[2] Sabada bapana maot kusabab geuring dina taun 1536, jabatan katoku (kapala kaluarga) dibikeun ka lanceuk na Kenshin, Nagao Harukage.[2] Ahirna Kenshin kapaksa mondok di kuil Risenji pikeun diajar agama Buddha dina bimbingan pandeta Tenshitsu Kōiku, Kenshin diajar di éta kuil ti umur 7 nepi ka 14 taun.[2]

Rujukan[édit | sunting sumber]


Nulis.jpg