Viceroy

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi

Viceroy (dikecapkeun /ˈvaɪsrɔɪ/) nyaéta pajabat karajaan nu ngurus nagara atawa propinsi dina ngaran jeung salaku wakil ti pangawasa monarki. Vice- dina basa Latin hartina "di tempat" jeung roi dina basa Perancis hartina raja.

Réferénsi[édit | sunting sumber]

  • Elliott, J. H., Imperial Spain, 1469-1716. London: Edward Arnold, 1963.
  • Fisher, Lillian Estelle. Viceregal Administration in the Spanish American Colonies. Berkeley, University of California Press, 1926.
  • Harding, C. H., The Spanish Empire in America. New York: Oxford University Press, 1947.
Society.png