Walikota

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi

Walikota ngarujuk ka hiji politikus nu tumindak minangka pamingpin hiji kota.

Dina konteks Otonomi Daérah di Indonésia, Walikota nyaéta Kapala Daérah Kota. Walikota sajajar jeung Bupati, nyaéta Kapala Daérah Kabupatén. Walikota miboga tugas jeung wewenang mingpin panyelenggaraan daérah dumasar kawijakan nu geus ditetepkan babarengan jeung DPRD Kota. Walikota dipilih minangka pasangan sacara langsung ku rayat di Kota satempat. Walikota mangrupakeun jabatan politis (sabab diusulkeun ku partai politik), lain Pagawé Nagri Sipil.

Tempo Ogé[édit | sunting sumber]