Élmu alam

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi

Cara medar rupa-rupa widang ulikan loba ditangtukeun ku kasapukan historis (historical convention) nepi ka jadi harti kecap nu lumaku kiwari.

Gambaran tradisional pikeun élmu alam nyéta ulikan ngeunaan aspék fisik dunya nonhuman. Salaku kumpulan, di hiji sisi élmu alam dibédakeun ti téologi jeung élmu sosial, di sisi séjén dibédakeun ti seni jeung kamanusaan. Matematika lain ngarupakeun élmu alam, tapi nyadiakeun loba bahan jeung métode dasar pikeun élmu alam. Élmu alam umumna usaha nerangkeun gawéna alam dunya leuwih ngaliwatan prosés alami batan prosés divine. Istilah élmu alam ogé dipaké pikeun mikawanoh "élmu" salaku hiji disiplin nu nuturkeun métode ilmiah.

Di sagigireun pamakéan tradisional ieu, kiwari kecap "élmu alam" mindeng dipaké dina harti nu leuwih deukeut kana harti sapopoé. Dina jihat ieu, "élmu alam" bisa jadi frase pilihan pikeun élmu biologis (kajeujeut na prosés biologis), sarta dibédakeun ti élmu fisik (kajeujeut na hukum kimia jeung fisika nu ngadadasaran mayapada).

Élmu-élmu alam[édit | sunting sumber]

Élmu-élmu terapan jeung rékayasa[édit | sunting sumber]

Tempo ogé[édit | sunting sumber]

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]

Widang-widang nu asup kana Élmu alam
Astronomi | Biologi | Kimia | Élmu Bumi | Ékologi | Élmu fisik | Fisika