ATP sintase

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi

ATP sintase (Citakan:Nomer EC) mangrupakeun istilah umum pikeun énzim nu bisa nyintésis adenosin trifosfat (ATP) tina adenosin difosfat (ADP) jeung fosfat anorganik ngamangpaatkeun sababaraha bentuk énergi. Runtuyan réaksi gemblengna nyaéta

ADP + Pi → ATP

Énzim ieu penting pisan pikeun ampir sakabéh organisme, sabab ATP mangrupakeun "alat tukeur énergi" sél.

Dina mitokondria, ATP sintase FOF1 boga sajarah panalungtikan anu panjang. Bagian F1 dina ATP sintase aya luhureun mémbran, sedengkeun bagian FO aya dina mémbran.

ATP sintase E. coli[édit | sunting sumber]

ATP sintase E. coli mangrupakeun nu pangbasajanna, diwangun ku ukur 8 tipe subunit.

ATP sintasé kapang[édit | sunting sumber]

ATP sintase kapang nepi ka kiwari masih dianggap mangrupakeun nu pangrumitna, diwangun ku 20 tipe subunit.

Baca ogé[édit | sunting sumber]

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]


Nulis.jpg