Adjéktif

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi

Adjéktiva (basa Latin: adjectivum) atawa kecap sipat nyaéta kelas kecap nu ngarobah nomina (kecap barang) atawa pronomina, biasana kalayan ngajlaskeun atawa ngajadikeunnana jadi leuwih spésifik. Adjéktiva bisa nerangkeun kuantitas, kacukupan, runtuyan, kualitas, atawa panekenan hiji kecap. Conto kecap sipat diantarana teuas, jauh, jeung beunghar.

Rujukan[édit | sunting sumber]

  1. (id) {{cite book

| title = Tata Bahasa Baku Bahasa Indonesia | last = Alwi | first = H. | coauthors = Soenjono Dardjowidjojo, Hans Lapoliwa, Anton M. Moeliono | publisher = Departemen Pendidikan dan Kebudayaan Republik Indonesia | location = Jakarta | year lirewr

  1. (id) "Kata", Ensiklopedi Nasional Indonesia (ENI), 8, Jakarta: PT. Cipta Adi Pustaka, 29 Séptémber 1990 
Nuvola apps bookcase.png