Amoxicillin

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi

Kategori:Antibiotik

Panneau travaux.png Artikel ieu keur dikeureuyeuh, ditarjamahkeun tina basa Inggris.
Bantosanna diantos kanggo narjamahkeun.

Amoxicillin (International Nonproprietary Name,INN) atawa amoxycillin (British Approved Name, BAN) nyaéta antibiotik spektrum sedeng nu digunakeun pikeun ngaleungitkeun inpeksi baktéri nu disababkeun ku mikroorganisme lemah. Biasana dijadikeun obat pilihan diantara obat-obat anu sakelas ku sabab leuwih hade diserepna, numutkeun administrasi oral, tinimbang antibiotik-antibiotik beta-lactam sejenna. Amoxicillin gampang ruksak jeung turun kaampuhannana lamun manggihan bakteri anu ngahasilkeun β-lactamase, sahingga bisa ditambahan asam clavulanic pikeun ngurangan kalemahannana. Ayeuna dipasarkeun ku GlaxoSmithKline kalayan mérek Amoxil.