Ampérméter

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Ampérméter analog

Ampérméter nyaéta pakakas ukur pikeun ngukur arus listrik boh pikeun listrik DC atawa AC. Pakakas ampérméter ieu miboga simbol A m, A-m, atawa A·m dina hijian SI, sarta bisa mangrupa pakakas ukur analog (jarum, pikeun modél lawas) atawa pakakas ukur digital (pikeun anu anyar sarta anu leuwih taliti). Pikeun wanda analog, ampérméter ieu ngagunakeun kakuatan magnét anu biasana henteu bisa ngukur sacara pas.