Basa Hiri Motu

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Hiri Motu
Dipaké di Papua Nugini
Jumlah panyatur 120.000 (pamakéan ngiran saméméh 1965)
Rungkun basa Austronesia
Status resmi
Basa resmi di Papua Nugini
Diatur ku Teu diatur kalawan resmi
Kode-kode basa
ISO 639-1 Teu aya
ISO 639-2
ISO 639-3

Basa Hiri Motu, (kawanoh ogé salaku Police Motu atanapi Pidgin Motu) nyaéta basa resmi di Papua Nugini salian ti basa Inggris jeung Tok Pisin.[1] Hiri Motu mangrupa wangun saderhana ti basa Motu. Bébéda dina fonologi jeung tata basa nyababkeun panyatur basa Hiri Motu heunteu ngarti kana basa Motu, sanajan basa éta duanana mirip.

Rujukan[édit | sunting sumber]

  1. In fact specific legislation proclaiming official languages in Papua New Guinea seems not to exist - but see Constitution of Papua New Guinea: Preamble – Section 2/11 (literacy) – where Hiri Motu is mentioned (with Tok Pisin and English) as languages in which universal literacy is sought - and also section 67 2(c) (and 68 2(h), where conversational ability in Hiri Motu is mentioned (with Tok Pisin or “a vernacular of the country”) as a requirement for citizenship by nationalisation (one of these languages required)

Citakan:Bahasa-stub