Batu

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi

Batu nyaéta sajenis bahan tina mineral jeung dikelaskeun nurutkeun komposisi mineral. Kelas eiu numutkeun :

  1. ngandung mineral mangrupa jenis-jenis mineral nua aya dijero batu éta.
  2. tekstur batu, nyaeta ukuran jeung bentuk hablur-hablur mineral di jero batu;
  3. struktur batu, nyaeta susunan hablur mineral di jero batu.
  4. proses ngabentukna

Batu-batu sacara umum biasana dibagi numutkeun proses nu ngabentukna, kusabab eta di kelompokeun deui kana tilu kelompok nu leuwih gede nyaeta :

  1. batu igneus
  2. batu endapan
  3. batu metamorfosis.
Nulis.jpg