Biogas

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Beus-biogas di Bern, Suis.

Biogas hartina gas biosuluh nu dihasilkeun tina cernaan anaérobik atawa fermentasi zat organik, kayaning runtah organik, tai sapi, dina kaayaan anaérob. Biogas utamana ngandung métana jeung karbon dioksida.

Biogas bisa dipaké pikeun suluh kendaraan, ngahasilkeun listrik, atawa bisa langsung diduruk pikeun kaperluan masak, jsb.

Nulis.jpg