Chordata

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Chordata
Temporal range: Akhir Ediacaran - Kini
Gambar:Tuna.jpg
Tuna sirip kuning, Thunnus albacares
Klasifikasi ilmiah
Kingdom: Animalia
Superphylum: Deuterostomia
Phylum: Chordata
Bateson, 1885
Kelas

lihat teks

Filum Chordata nyaeta golongan sato, kaasup vertebrata jeung sababaraha sato invertebrata nu boga ciri sarupa. Sakabeh anggota golongan ieu, dina hiji mangsa dina kahirupan maranehanana, miboga notokorda, tali saraf dorsal berongga, celah faring (pharyngeal slits), endostyle, jeung buntut uratan nu ngaliwatan anus. Chordata kabagi jadi tilu subfilum: Urochordata, Cephalochordata, jeung Vertebrata.


Nulis.jpg