Coét

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Coét jeung mutuna

Coét atawa cowét nyaéta parabot dapur nu sok dipaké pikeun wadah lamun urang ngarèndos/ngabubukkeun/ngagerus samara atawa sambel. Biasana dijieun tina batu atawa taneuh liat. Jaman kiwari geus loba bahan séjén nu sok dipaké nyieun ieu coèt, diantarana tina kayu. Bentukna oge aya cirina, nyaèta legok di tengahna. Ieu legok téh mangrupakeun widang nu dipake keur ngarendos téa.

Coèt ieu lamun dipaké pasti kudu ngagunakeun paralatan baturna anu disebut mutu.


Nulis.jpg