Diajar

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Studying Star Wars.jpg

Diajar nyaéta hiji prosés usaha anu dipigawé hiji jalma pikeun nampa hiji parobahan tingkah laku anu anyar sacara sakabéh, minangka hasil pangalamanana sorangan dina interaksi kalayan lingkunganana.[1] Définisi diajar sacara psikologis diartikeun yén diajar mangrupa hiji prosés parobahan nyaéta parobahan tingkah laku minangka hasil ti interaksi kalayan lingkunganana dina minuhan kabutuhanana.[1] Parobahan-parobahan kasebut baris nyata dina sakumna aspék tingkah laku.

Jenis-jenis Diajar[édit | sunting sumber]

  • Diajar Abstrak

Diajar kalayan ngagunakeun cara-cara mikir abstrak atawa pemecahan-pemecahan abstrak [1] Conto: diajar Matématika, Kimia, sarta élmu pasti séjén.[1]

  • Diajar Kaparigelan

Diajar ku cara nampa pangabisa atawa kaparigelan kaluar tina sagala rupa masalah sacara rasional sarta logis.[1]

Diajar ku cara pangawasaan kaparigelan/pamahaman dina masalah sosial.[1]

  • Diajar Rasional

Diajar ku cara pangawasaan pangabisa ngagunakeun prinsip sarta konsép.[1]

  • Diajar Kabiasaan

Diajar ku cara nampa pangwangunan sikep-sikep nu anyar

  • Diajar Aprésiasi

Diajar ku cara nampa atawa ngamekarkeun aprésiasi nu tangtu ka objék-objék nu tangtu.[1]

  • Diajar Kanyaho atawa Studi

Diajar ku cara nampa atawa nambahan sajumlah pamahaman, pengertian, atawa informasi ngeunaan panngaweruh-pangaweruh nu tangtu. Conto: Diajar ngeunaan kamekaran badak.[1]

Faktor anu Mangaruhan Kasuksésan diajar[édit | sunting sumber]

  • Lingkunagn diajar[2]
  • Cara diajar

Sarana diajar[édit | sunting sumber]

Rujukan[édit | sunting sumber]

  1. a b c d e f g h i Prof. Dr. H. Rahman, Drs., M. PD. Teori Belajar dan Pembelajaran. Kaca 25
  2. Cakrawala Bimbingan dan Konseling SMP Kelas IX Semester1. Surakarta: Putra Nugraha. Kaca 29
Nulis.jpg