Duit Logam

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Duit Logam/koin Romawi ti pertengahan abad ka-1
Duit Logam Rp.50 Indonésia

Duit logam atawa sok sakapeung disebut koin (tina basa Inggris coin) nyaéta logam anu dipaké minangka pakaka transaksi ékonomi jeung biasana dipedalkeun ku hiji pamaréntah. Ilaharna duit logam wangunna buleud sok sanajan teu salawasna kitu. Dina hiji duit logam biasana boga dua sisi: sisi nu ka hiji némbongkeun nilai duit jeung sisi sabeulahna deui biasana némbongkeun gambar. Duit logam di nagara-nagara karajaan biasana némbongkeun gambar pupuhu éta nagara dina salah sahiji sisina. Duit logam boa sajarah rébuan taun ti béh dituna sanajan tacan aya nu maluruh kalawan pasti ti mana jeung iraha duit logam mimiti dijieun. Tapi dipercaya aya tilu tradisi anu béda, nyaéta:

  1. Tiongkok kuna
  2. India kuna
  3. Yunani kuna

Tingali Oge[édit | sunting sumber]

Nulis.jpg