Edwin Hubble

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Edwin Hubble

Edwin Hubble nyaéta saurang élmuwan fisika anu kawentar di dunya abad 20.[1] Anjeunna nyaéta jalma anu manggihan pituduh yén jagad raya leuwih lega tibatan anu diperkirakeun jalma.[1] Galaksi Bima Sakti ngan ukur hiji tina milyaran galaksi di jagad raya.[1] Anjeunna ogé anu mangihan titik caang yén alam semesta dimimitian tina Big Bang jeung sipatna mekar.[1] Albert Einstein komo pohara ngakuna kana kahébatan Hubble jeung nganuhunkeun sabab téori rélativitasna pohara dirojong ku pamanggih Hubble.[1]

Téléskop Hubble minangka panghormatan pikeun jasa Hubble dina widang astronomi

Lahir di Marsfield Montana Amérika Serikat, Novémber 1889 jeung tilar tanggal 28 Séptémber 1953.[1] Pangatikan ahir anjeunna beunang ti universitas Oxford.[1] Sabada tamat, anjeunna ngagabung jeung obérvatorium Mount Wilson (1919) jeung ngabuktikeun yén alam semesta téh legana leuwih ti Galaksi Bima Sakti.[1] Taun 1925 anjeunna nyiptakeun skéma pikeun nglasifikasikeun galaksi. Taun 1929 anjeunna ngabuktikeun yén alam semesta téh sipatna mekar, taun 1936 medalkeun karya The Realm of the Nebula jeung jadi karya popilér sarta boga pangaruh.[1]

Alatan ayana pamanggih Hublle, Einstein sadar jeung ngucapkeun yén révisina ngeunaan téori alam semesta anu dijieunna ku anjeun nyaéta hiji kasalahan anu panggedéna dina hirupna.[2] Anjeunna sempet nganjang ka Hubble dina taun 1931 pikeun nganuhunkeun.[2] Pamanggih Hubble geus ngarévolusi widang astronomi.[2] Teu ngan saukur ngabuktikeun ayana galaksi lian, anjeunna geus hasil nunjukkeun bukti anu kuat yén alam semesta téh mekar.[2]

Sumber[édit | sunting sumber]

  1. a b c d e f g h i (id)Biografi Edwin Huble (diakses tanggal 10 November 2011)
  2. a b c d (id)Biografi Edwin Hubble (diakses tanggal 10 November 2011)
Nulis.jpg