Franklin Delano Roosevelt

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Franklin Delano Roosevelt
Présidén Amérika Sarikat ka-32
Masa jabatan
4 Maret 1933 – 12 April 1945
Wakil Presiden John N. Garner (1933-1941),
Henry A. Wallace (1941-1945),
Harry S. Truman (1945)
Saméméhna Herbert Hoover
Sangguesna Harry S. Truman
Gubernur New York ka-44
Masa jabatan
1 Januari 1929 – 31 Désémber 1932
Saméméhna Alfred E. Smith
Sangguesna Herbert H. Lehman
Katerangan lian
Gumelar 30 Januari 1882
Hyde Park, New York
Pupus 12 April 1945 (yuswa 63)
Warm Springs, Georgia
Kabangsaan Amérika Sarikat
Partéy pulitik Démokrat
Pameget/istri Eleanor Roosevelt
Murangkalih Anna Roosevelt Halsted
James Roosevelt
Franklin Delano Roosevelt, Jr. (I)
Elliott Roosevelt
Franklin Delano Roosevelt, Jr.
John Aspinwall Roosevelt
Alma mater Universitas Harvard
Tanda tangan

Franklin Delano Roosevelt (gumelar di Hyde Park, New York, 30 Januari 1882 – pupus di Warm Springs, Georgia, 12 April 1945 dina yuswa 63 taun) nyaéta Présidén Amérika Sarikat ka-32 sarta minangka sahiji-hijina Présidén Amérika Sarikat nu kapilih 4 kali, dina masa jabatan ti 1933 nepi ka 1945.

Saméméhna
Thomas R. Marshall
Kandidat Wakil Présidén Partéy Démokrat
1920 (éléh)
Sanggeusna
Charles W. Bryan
Saméméhna
Alfred E. Smith
Gubernur New York
19291933
Sanggeusna
Herbert H. Lehman
Saméméhna
Al Smith
Kandidat Présidén Partéy Démokrat
1932 (meunang), 1936 (meunang), 1940 (meunang), 1944 (meunang)
Sanggeusna
Harry Truman
Saméméhna
Herbert Hoover
Présidén Amérika Sarikat
4 Maret 193312 April 1945
Sanggeusna
Harry Truman
Wikimedia Commons logo
Wikimedia Commons mibanda média séjénna nu patali jeung artikel ieu dina kaca


Citakan:USpresidents

Replace this image male.svg