Fungsi survivor

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi

Fungsi survivor atawa fungsi reliabiliti nyaeta sipat unggal variabel acak nu ngagambarkeun susunan kajadian, ilaharna pakait jeung paeh atawa gagalna sababaraha sistim, dumasar kana time. Ieu kawengku dina probabiliti nu mana sistim bakal nyalametkeun maneh salila waktu nu ditangtukeun. Watesan fungsi reliabiliti ilahar dipake dina widang rékayasa sabalikna watesan fungsi survivor dipake leuwih lega, kaasup dina hurip manusa.

Harti[édit | sunting sumber]

Anggap X ngarupakeun variabel bebas nu mibanda cumulative distribution function F(t) dina interval [0,∞). Maka fungsi-survivor atawa fungsi-reliabiliti nyaeta:

R(t)=1-F(t).

Sipat[édit | sunting sumber]

Unggal fungsi R(t) bakal turun sacara angger.

Waktu, t=0, ngagambarkeun kaayaan mimiti, sacara tipikal dimimitian nu nalungtik atawa sistim mimiti dipake. R(0) ilaharna satuan tapi bisa kurang keur ngagambarkeun probabiliti numana sistem gagal teu lila sanggeus operasi.

Sakali deui, limt→∞R(t) ilaharna nol tapi bisa oge leuwih gede keur ngagambarkeun kahirupan dina jero sistim nu mungkin.

Konsep pakait[édit | sunting sumber]

Tempo oge: