Galvanométer

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi

Galvanométer nyaéta pakakas ukur arus anu pohara lemahna. Cara gawéna sarua jeung Ampérméter, Volméter, sarta Ohméter. Tilu pakakas éta cara gawéna sarua jeung motor listrik, tapi alatan dilengkepan ku pér, mangka kumparanana henteu muter.