Gangas

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi

Gangas, minangka istilah Sunda pikeun malignant, nyaéta istilah médis nu dipaké pikeun ngagambarkeun kasakit anu parna. Ieu istilah utamana dalit jeung kangker. Tumor gangas bisa ngarumpak wates kamekaranana, ngaranjah jaringan sabudeureunana, sarta bisa sumebar ka jaringan anu pajauh (métastasis), patojaiyah jeung tumor jinak anu teu mibanda pasipatan éta.

Istilah "gangas" dina ongkologi:

  • saharti jeung kangker: Kagangasan (malignancy), néoplasma gangas (malignant neoplasm), jeung tumor gangas (malignant tumor)
  • Malignant ascites
  • Transformasi gangas (malignant transformation)

Cacad non-ongkologis nu diistilahkeun "gangas":

Rujukan[édit | sunting sumber]

  • Wikipédia édisi basa Inggris. Malignant. Dicutat 2007-09-12.