Gemuk

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi

Gemuk[édit | sunting sumber]

(Ind:pupuk;Eng. fertilizer) Gemuk teh nya éta barang anu umumna sok dipake ku patani pikeun tatanen pikeun ngagemburkeun taneuh. Di kahirupan sapopoé gemuk teh kacida pentingna pikeun tutuwuhan, hal ieu disababkeun gemuk mangrupa komponen paling penting dina proses tuwuhna hiji tutuwuhan. Dina gemuk loba unsur anu aya boh éta anu miboga unsur hara atawa anu teu ngandung unsur hara.

babagéan pupuk[édit | sunting sumber]

  • gemuk organik
gemuk organik nya éta gemuk anu sumber bahanna tina sarupaning urut tutuwuhan jeung anu bahanna ali ti alam

  • gemuk non organik [1] Aya sababaraha jinisna gemuk teh, aya gemuk organik jeung gemuk non organik. [1] [1]

catetan[édit | sunting sumber]

  1. a b Ginanjar,spk. (2000) "rujak Gedang". Jakarta: penerbit a.


Nulis.jpg