Gencatan pakarang

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi

Gencatan senjata nyaéta pangeureunan perang atanapi konflik pakarang nanaon saheulaan di mana pihak nu milu satuju ngeureunkeun kalakuan agrésif masing-masing.

Gencatan senjata bisa disebut salaku bagian ti pajangjian formal, tapi bisa ogé salaku bagian pamahaman informal antawis pihak-pihak di jerona. Contona, din 25 Désémber 1914, dina Perang Dunya I, aya gencatan pakarang informal ku lantaran Jérman jeung Inggris hayang ngarayakeun Natal. Teu aya pajangjian nu ditandatanganan, sarta sanggeus sababaraha poé perang lanjut deui [1].

Rujukan[édit | sunting sumber]