Gottfried Wilhelm Leibniz

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Gottfried Wilhelm Leibniz

Gottfried Wilhelm Leibniz nyaéta saurang filsuf jeung matématkawan Jerman.[1] Anjeunna dianggap minangka salah saurang filsuf anu boga pangaruh gedé dina abad ka-17 jeung ka-18.[1] Dina umur 15 taun, Wilhelm geus ditarima di Universitas Leipitz dina widang hukum.[1] Tapi, dian dua taun mimiti di éta universitas, Wilhelm leuwih loba neuleuman kana widang falsafah jeung sabada éta, anjeunna ngulik matématika.[1]

Ahirna, dina taun 1666 nalika anjeunna umur 20 taun, Wilhelm geus hasil meunang gelar doctor dina widang hukum.[1] Dina umur anu pohara ngora kitu, anjeunna geus ngahasilkeun réa karya tulis.[1] Karya Wilhelm anu kawentar diantarana anu judulna On Natural Law.[1] Kontribusina kana subyék anu pohara legana sumebar dina réa jurnal jeung puluhan rébu surat jeung naskah manuskrip anu can sakumna dipedalkeun.[1] Nepi ka kiwari, can aya édisi lengkep ngeunaan tulisan-tulisan Wilhelm Leibinz.[1]

Taun 1679, Leibinz mimiti ngawanohkeun system wilangan dumasar dua (binér).[2] (1646 – 1716) Awalna tina koréspondénsi jeung Pere Joechm Bouvet, saurang Jesuit jeung misionaris di Cina[2]. Ngaliwatan Bouvet, Leibinz diajar I Ching (geus aya 5000 taun SM), Héksagram anu patali jeung sistem wilangan dumasar dua.[2] Yin jeung Yang dina héksagram anu dilambangkeun garis pegat jeung garis lempeng digantikeun ku angka 0 jeung angka 1.[2] Hasilna héksagram dikonvérsi jadi wilangan binér. Sistem wilangan ieu pisan anu bakal jadi fondasi révolusi komputer.[2]


Sumber[édit | sunting sumber]

  1. a b c d e f g h i (id)1646 Gottfried Wilhelm Leibniz Lahir (diakses tanggal 12 November 2011)
  2. a b c d e (id)Pakar yang menguasai banyak bidang ilmu Gottfried Wilhelm Leibniz (diakses tanggal 12 November 2011)
Nulis.jpg