Haréndong

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Haréndong
Tangkal harendong
Klasifikasi ilmiah
Kingdom: Plantae
Division: Magnoliophyta (kembangan)
Class: Magnoliopsida berkeping dua
Order: Myrtales
Family: Melastomataceae
Genus: Melastoma

Haréndong atawa Melastoma affine D. Don nyaéta salah sahiji tutuwuhan anu sinonim jeung Melastoma malabathricum atawa Melastoma polyanthum Bl. Ngaran nu umum di Indonésia nyaéta haréndong, senduduk, atawa sanggani. Dina basa Inggris, tutuwuhan ieu kakoncara kalayan ngaran 'blue tongue' jeung 'native lassiandra'.

Dulur deukeut ieu tutuwuhan nyaéta senggani.