Harmonika

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi


Harmonika nya éta waditra anu dipaénkeuna ku cara ditiup, miboga sababaraha liang nada nu bisa ngaluarkeun sora ku lantaran létahna ngageter nailika ditiup. [1]

Jenis-jenis Harmonika[édit | sunting sumber]

Harmonika miboga sababaraha jenis dumasar kana wangunna, diantarana nya éta: [2]

1. Diatonic Harp

Harmonika jenis ieu miboga 10 liang jeung deui bisa maénkeun hiji konci harmonika di sawatara chord anu béda. [2] Biasana dipaké pikeun marengan jenis musik Blues, Country, jeung Folk, tapi bisa ogé dilarapkeun ka Jazz atawa Classic. [2]

2.Chromatic Harp

Bentukna béda jeung Diatonic anu di luhur. [2] Pencétanana di gigireun / sabeulahna. [2] Gunana pikeun ngagésér slide panutup liang anu aya pikeun ngahasilkeun nada-nada cres. [2] Contona di liang nomer 3 éta kasadana C harina lamun mencét tombol éta mangka kasadana bisa jadi C# atawa Db. Biasana dipaké pikeun marengan jenis musik Pop, jazz, jeung Classic. [2]


3. Tremolo sarta Echo Harp

Loba anu bingung pikeun ngabédakeun antar Echo jeung Tremolo Harp, sabenerna dua jenis ieu sarua. [2] Miboga ciri liang anu berurutan jeung deui bentukna panjang. [2] Fungsi ti harmonika jenis ieu pikeun méré éfék pangulangan dina nada anu dipaénkeun. [2]


4. Chord Harp

Harmonika jenis ieu bisa népi ka 48 chord. [2] jenis ieu ngan bisa dipaké dina jenis musik Classic atawa Harmonica Group. [2]



Nulis.jpg



Rujukan[édit | sunting sumber]