Harold Jeffreys

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi

Sir Harold Jeffreys (22 April 1891 - 18 March 1989) nyaéta saurang ahli matématika, statistika, geofisika sarta astronomi.

Anjeunna dibabarkeun Fatfield, County Durham, diajar di Armstrong College di Newcastle-upon-Tyne, bihari mangrupa bagéan ti University of Durham anu saterusna jadi University of Newcastle. Tamat ti dinya indit ka St. John's College, Cambridge sarta jadi pangajar dina taun 1914. Di Cambridge University anjeunna ngawulang matematik, saterusna geofisika sarta ahirna jadi Plumian Professor of Astronomy.

Anjeunna nikah jeung ahli matématika sarta fisika, Bertha Swirles (1903-1999), dina taun 1940 sarta babarengan nulis "Methods of Mathematical Physics".

Salah sahiji kontribusina nyaéta sistem Bayesian pikeun ngadeukeutan probabilitas, sarta idena yén inti planét bumi mangrupa cairan. Anjeunna sinatria dina 1953.

Rujukan[édit | sunting sumber]

  • Maria Carla Galavotti. "Harold Jeffreys' Probabilistic Epistemology: Between Logicism And Subjectivism". British Journal for the Philosophy of Science, 54(1):43-57 (March 2003). (A review of Jeffreys' approach to probability; includes remarks on R.A. Fisher, Frank P. Ramsey, and Bruno de Finetti. Also online: [1])

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]

Kategori:Ahli Astronomi Kategori:Ahli Géofisika Kategori:Ahli Matématika