Marcapada

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Marcapada
Gambar warna Marcapada sakumaha nu katempo ti Apollo 17

Klik gambar pikeun dadaranana

Ciri fisik
Radius katulistiwa 6,378.14 km
Radius kutub 6,356.78 km
Rarata radius 6,371.3 km
Kuriling ékuatorial 40,075 km
Volume 1.0832×1012 km³
Masa 5.9737×1024 kg
Kapadetan 5.515 g/cm³
Lega pabeungeutan 510,065,700 km²
Gravitasi pabeungeutan ékuatorial 9.766 m/s², or 1 gee
Escape velocity 11,180 m/s
Période rotasi sidereal 23.934 hours
Equatorial inclination to orbit 23.45°
Hawa pabeungeutan
min mean max
185 K 287 K 331 K
Tekenan pabungeutan 1 bar
Karakteristik orbit
Jarak rarata ti Panonpoé 149,597,890 km (1.000 A.U.)
Perihelion (pangdeukeutna) 147,100,000 km
Aphelion (pangjauhna) 152,100,000 km
Période orbit sidereal 365.25636 poe (1.0000174 Taun Julian)
Kagancangan orbit rarata 29,785.9 m/s
Ésentrisitas orbit 0.01671022
Inklinasi orbit kana Ecliptic 0.00005°
Kuriling orbit 924,375,700 km
Satelit 1 (Bulan), tempo oge 3753 Cruithne
Satelitna Panonpoé
Atmospheric constituents
Nitrogén 77%
Oksigén 21%
Argon 1%
Karbon dioksida

Uap cai

trace

Marcapada, ogé disebut Bumi, (Ing. earth, atawa Terra), ngarupakeun planét tempat manusa hirup, planét katilu luareun Panonpoé. Marcapada ngarupakeun hiji-hijina planét terestrial di Tatasurya, sarta hiji-hijina planét nu mibanda kahirupan, sahanteuna kitu nu dipikanyaho élmu modérn. Planét ieu mibanda hiji satelit alam, bulan, nu kabentuk kira 4,5 milyar taun ka tukang.

Tempo ogé[édit | sunting sumber]

Rujukan[édit | sunting sumber]


Nulis.jpg