1 Ceres

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Planét ceres

Ceres nya éta hiji planét leutik anu perenahna di Beubeur Asteroid. [1] Ceres kapanggih dina 1 Januari 1801 ku Giuseppe Piazzi. [1] Mimiti kapanggih Ceres dianggap minangka hiji planét, tapi satengah abad saterusna sarta salila 150 warsih saterusna, Ceres dikelompokkeun minangka hiji astéroid. [1] Dina 24 Agustus 2006, Persatuan Astronomi Internasional megatkeun pikeun ngarobah status Ceres jadi planét katai. [1] Ceres miboga massa sagedé 9,45 ± 0,04 × 1020 kg. [1] Kalayan diameter kira-kira 950 km, Ceres nya éta barang jomantara pangbadagna di Beubeur astéroid utama.[1] Ceres kapanggih ping 1 Januari 1801 ku astronom Giuseppe Piazzi, saurang biarawan di Sisilia sarta diréktur pangadeg Observatorium Astronomi Palermo. [2] Ceres kapanggih diantara Mars sarta Jupiter, dumasar jarak planét-planét anu dipikanyaho di tata surya. [2] Dipikawanoh minangka Hukum Titius-bode, prediksi ieu ngaranna pikeun astronom anu geus nempo dina 1760 sarta 1770-an yén jarak relatif ti genep planét dipikanyaho ti Panonpoé cocog hubungan matematis. [2] Sanajan disebut hukum geus éta aya dasar dina fisika.[2] Para astronom geus moro planét ieu saprak Uranus kapanggih dina warsih 1781. [2]


Rujukan[édit | sunting sumber]

  1. a b c d e f (id)5 Asteroid paling terkenal di Tata Surya (diaksés tanggal 2 Desember 2011)
  2. a b c d e (en)Dwarf Planet Ceres (diaksés tanggal 2 Desember 2011)
Nulis.jpg