2006

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Abad: abad ka-20 - abad ka-21 - abad ka-22
Dékade: 1970-an 1980-an 1990-an 2000-an 2010-an 2020-an 2030-an
Taun: 2003 2004 2005 - 2006 - 2007 2008 2009
Taun 2006 dumasar jejer:
Warta dumasar bulan
Jan - Péb - Mar - Apr - Méi - Jun
Jul - Agu - Sep - Okt - Nop - Dés
Seni
Arsitéktur - Seni - Literatur - Musik (Country, UK) - Film - Televisi - Home video
Pulitik
Pmilu - Pamingpin internasional - Pulitik - Pamingpn nagara
Élmu jeung téhnologi
Arkéologi - Penerbangan - Birding/Ornithology - Meteorology - Rail transport - Science - Spaceflight
Olah raga
Sport - Australian Football League - Baseball - Football (soccer) - Ice Hockey - Motor Racing - Tennis
Dumasar tempat
Africa - Argentina - Australia - Canada - Denmark - India - Iraq - Ireland - Japan - Luxembourg - Malaysia - Mexico - New Zealand - Philippines - Singapore - South Africa - Switzerland - United Kingdom -Wales - Zimbabwe
Jejer lianna
Deaths - Awards - Gay rights - Games - Law - Religious leaders - Video gaming
Kategori babar jeung pupus
Births - Deaths
Kategori ngadeg jeung turun
Establishments - Disestablishments
Kategori pagawéan
Works
Taun 2006 dina kalénder séjén
Kalénder Gregorian 2006
MMVI
Ab urbe condita 2759
Kalénder Arménia 1455
ԹՎ
Bagian ti séri
Arménia
Հայաստան
Bandéra Arménia Lambang Arménia

Budaya
Kasenian · Perpileman
Musik · Média
Olahraga · Vartavar

Sajarah

Pulitik
Hubungan luar nagri Arménia

Démografi

Babagian administratif
Aragatsotn · Ararat · Armavir
Gegharkunik · Kotayk · Lori · Shirak
Syunik · Tavush · Vayots Dzor
Yérévan (kota kalawan status husus)

Portal Arménia

Kotak ieu: temposawalaédit
Kalénder Cina 4642/4702-2-2
(乙酉年二月初二日)
— nepi ka —
4643/4703-11-12
(丙戌年十一月十二日)
Kalénder Étiopia 1998 – 1999
Kalénder Yahudi 5766 – 5767
Kalénder Hindu
- Vikram Samvat 2061 – 2062
- Shaka Samvat 1928 – 1929
- Kali Yuga 5107 – 5108
Kalénder Iran 1384 – 1385
Kalénder Islam 1427 – 1428
Kalénder Jepang Heisei 18

(平成18年)

- Taun penjajahan Kōki 2666
(皇紀2666年)
- Jaman Jōmon 12006
Kalénder panonpoé Thai 2549
t·s·é

2006 (MMVI) ngarupakeun taun biasa nu dimimitian poé Ahad dina kalénder Gregori.

Iklim[édit | sunting sumber]

Satengah taun awal 2006 téh sarupa jeung 1998 nu mangrupa taun panghaneutna ti saprak 1890-an, sahingga taun ieu téh bisa jadi taun panghaneutna nu kungsi kacatet.

Kajadian[édit | sunting sumber]

Januari[édit | sunting sumber]

Januari
Sn Sl Rb Km Jm Sp Mn
  1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
Panneau travaux.png Artikel ieu keur dikeureuyeuh, ditarjamahkeun tina basa Inggris.
Bantosanna diantos kanggo narjamahkeun.


Pébruari[édit | sunting sumber]

Pébruari
Sn Sl Rb Km Jm Sp Mn
  1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28
The logo of the 2006 Winter Olympics in Turin, Italy

Maret[édit | sunting sumber]

Maret
Sn Sl Rb Km Jm Sp Mn
  1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Tropical Cyclone Larry, considered the worst tropical cyclone to hit Queensland, off the Australian coast on March 18

April[édit | sunting sumber]

April
Sn Sl Rb Km Jm Sp Mn
  1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30


Méi[édit | sunting sumber]

Méi
Sn Sl Rb Km Jm Sp Mn
  1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
The location of the epicenter of the earthquake that struck Indonesia on May 27


Juni[édit | sunting sumber]

Juni
Sn Sl Rb Km Jm Sp Mn
  1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30

Juli[édit | sunting sumber]

Juli
Sn Sl Rb Km Jm Sp Mn
  1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
Space Shuttle Discovery lands safely after the STS-121 mission.

Agustus[édit | sunting sumber]

Agustus
Sn Sl Rb Km Jm Sp Mn
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31

Séptémber[édit | sunting sumber]

Séptémber
Sn Sl Rb Km Jm Sp Mn
  1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30

Oktober[édit | sunting sumber]

Oktober
Sn Sl Rb Km Jm Sp Mn
  1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
  • October 2 - A gunman, 32-year old truck driver, kills three female students at an Amish schoolhouse in Lancaster County, Pennsylvania before shooting himself. Several others are wounded. [4]

Predictions and scheduled events[édit | sunting sumber]

Current event marker.png Artikel ieu atawa bagiannana ngandung informasi ngeunaan kajadian nu bakal atawa direncanakeun kasorang.
Bisa ngandung informasi samentara sarta eusina bisa robah sacara dramatis lamun geus deukeut jeung mangsana sarta lamun informasina geus sadia.

Séptémber[édit | sunting sumber]

Séptémber
Sn Sl Rb Km Jm Sp Mn
  1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30

Oktober[édit | sunting sumber]

Oktober
Sn Sl Rb Km Jm Sp Mn
  1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31


Nopémber[édit | sunting sumber]

Nopémber
Sn Sl Rb Km Jm Sp Mn
  1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30

Désémber[édit | sunting sumber]

Désémber
Sn Sl Rb Km Jm Sp Mn
  1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 Kotak ieu: temposawalaédit 
 
Kajadian dumasar bulan


Major religious holidays[édit | sunting sumber]

Deaths[édit | sunting sumber]

Red right arrow.svg
 Artikel utama: Deaths in 2006.

January[édit | sunting sumber]

February[édit | sunting sumber]


March[édit | sunting sumber]

April[édit | sunting sumber]

May[édit | sunting sumber]

June[édit | sunting sumber]

Juli[édit | sunting sumber]


August[édit | sunting sumber]

September[édit | sunting sumber]

Unknown/undecided dates[édit | sunting sumber]

Hadiah Nobel[édit | sunting sumber]

Fictional references[édit | sunting sumber]

Wikimedia Commons logo
Wikimedia Commons mibanda média séjénna ngeunaan

Citakan:Wikinewscat

 Kotak ieu: temposawalaédit 
 
Kajadian dumasar bulan