Ab urbe condita

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Keur buku nu ngarana sarua, tempo Ab Urbe Condita (buku).

Ab Urbe condita (patali jeung Anno Urbis conditae: AUC atawa a.u.c.) nyaeta basa Laten keur "ti saprak ngadegna Kota (Roma)",[1] sacara tradisional ditetepkeun taun 753 SM. Numutkeun tulisan Livius, ragragna tanggal 21 April taun 753 SM. Istilah ieu dipake ku urang Romawi keur nulis taun.

Tempo oge[édit | sunting sumber]

Catetan jeung rujukan[édit | sunting sumber]

  1. Sacara literal ditarjamahkeun minangka "Ti saprak kota diadegkeun".