Sajarah

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi

Sajarah geus ilahar digunakeun salaku watesan umum pikeun béja/émbaran ngeunaan jaman baheula, saperti dina "sajarah géologis Bumi". Lamun dilarapkeun salaku hiji widang ulikan, sajarah hartina sajarah manusa, nyaéta ingetan/kajadian kahirupan sosial manusa baheula nu karékam/kacatet.

Sajarawan migunakeun sabararaha rupa sumber, kaasup tulisan atawa rekaman citak, wawancara (sajarah oral), jeung arkéologi. Pendekatan pikeun ngulik sajarah dina unggal jaman bisa béda-béda. Kajadian-kajadian nu lumangsung méméh ayana catetan manusa disebut prasajarah.

Tempo ogé: Sajarah dunya

Klasifikasi[édit | sunting sumber]

Dina Wikipédia aya loba émbaran ngeunaan sajarah, sababaraha cara klasifikasina bisa ditempo di handap ieu.

Klasifikasi sajarah dumasar wewengkonna

Klasifikasi sajarah dumasar waktu:

Klasifikasi akademis[édit | sunting sumber]

Klasifikasi campuran[édit | sunting sumber]

Tempo ogé[édit | sunting sumber]

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]