Kalénder Jepang

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Kalénder t·s·é ]
Kagunaan Umum
Tiongkok · Islam · Gregorian · Thai: BulanPanonpoé . Tanggal minggu ISO · Astro · Julian
Tipe Kalénder
Lunisolar · Solar · Lunar
Kagunaan Lianna
Arménia · Bahá'í · Bengali · Berber · Buda · Koptik · Étiopia · Jérmanik · Yahudi · Hindu · India · Iran · Irlandia · Jepang · Jawa · Malayalam · Maya · Nanakshahi · Nepal · Nepal Sambat · Tamil · Tibet · Zoroaster
Julian asli · Runik
Koinobori, bandera nu dihias siga lauk koi, ilahar dipasang dina waktu Poe Budak
This mural on the wall of a Tokyo subway station celebrates Hazuki, the eighth month.

Saprak 1 Januari, 1873, Jepang geus make kalénder Gregorian, ku ngagunakeun ngaran lokal keur bulan tur nangtukeun poe perena. Samemeh taun 1873, kalender dumasar kana panonpoe geus dipake, dumasar kana sistim kalender Cina.

Taun[édit | sunting sumber]

Saprak nyoko kana kalénder Gregorian, aya tilu sistim nu beda nu geus jeung masih keneh dipake di Jepang nyaeta:

Tina nu tilu ieu, dua nu mimiti masih keneh dipake nepi ka kiwari, tuturkeun ieu tumbu [1] you have a convenient converter between the two; the imperial calendar was used from 1873 to the end of World War II.

Notes: Single days between two national holidays are taken as a bank holiday. This applies to May 4, which is a holiday each year. When a national holiday falls on a Sunday the next day that is not a holiday (usually a Monday) is taken as a holiday.