Kalénder Iran

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi

Kalénder Iran basa Pérsia: گاه ‌شماری هجری خورشيدى katelah oge kalénder Pérsia atawa kalénder Jalāli nyaéta hiji [[kalénder panonpoé nu kiwari dipaké di Iran jeung Afghanistan. Kalénder ieu dumasar kana tengetan, lain aturan. Unggal taun dimimitian dina vernal equinox nu ditangtukeun ku tengetan astronomis ti Teheran (atawa 52.5°E méridian, nu ogé nangtukeun IRST) jeung Kabul. Ieu leuwih akurat tinimbang kalénder Grégori.

Taun kalénder Iran kiwari nyaéta 1387 AP (AP = Anno Persico/Anno Persarum = taun Persia).


Nuvola apps clock.png