Basa Pérsia

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Basa Pérsia ( فارسی  )
Dipaké di: Iran, Tajikistan, Apganistan, Bahrain, Uzbékistan, Pakistan, Rusia.
Wewengkon: Asia Kulon, Asia Tengah
Jumlah pamaké: kirang leuwih 61,7–110 yuta
Urutan ka: 29
Klasifikasi rungkun basa: Indo-Éropa
 Indo-Iran
  Iran
   Iran Kulon
    Iran Kidul-Kulon
    Pérsia Modérn
Status resmi
Basa resmi di: Iran, Tajikistan, Afganistan
Diatur ku: Akademi basa jeung sastra Pérsia
Akademi Ilmu Pangaweruh Afghanistan
Sandi basa
ISO 639-1 fa
ISO 639-2 per (b)/fas (T)
ISO 639-3 {{{iso3}}}
SIL PRS
Tempo ogé: Basa - Daptar basa

Basa Pérsia (ngaran lokal: Farsi , Tajiki, atawa Dari), mangrupakeun basa ti kumpulan Indo-Eropa ti kulawarga basana. Dipaké di Iran, Tajikistan, Apganistan, jeung Uzbékistan. Jumlah panyatur totalna kira-kira 75 yuta urang. Upami di Iran, panyatur asli basa ieu kira-kira 60% ti jumlah padumuk.

Tempo ogé[édit | sunting sumber]


Nuvola apps bookcase.png